Very slight vibration

Discussion in 'General Tacoma Discussion' started by rwa930, Jun 18, 2019.

  1. rwa930

    rwa930 Member

    Slight shudder on take off on my 2009 TRD Sport (100,000) when I bought it, it’s so slight you have to pay close attention. So I had the plugs changed, transmission fluid changed with filter and drive line checked out ok. The guy said drive for a week and see, I still feel the shudder but there is nothing wrong that he could find. He said it wasn’t a worry and come back in a week and he would test drive with me. The only other option was a drive shaft balance, but not sure I want to spend the additional money if nothing is wrong. Thoughts.
     
    Scott Wyman likes this.
  2. Avatar

    Tacoma Forum Sign Up!

    Join TacomaForum.com Today - It's Totally Free!

    Are you a Toyota truck fan? If so we invite you to join TacomaForum.com. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Toyota Tacoma Fans to meet online.
    Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your truck, and have a great time with other Toyota Tacoma fans. Whether your an old timer or just bought your Tacoma you'll find that TacomaForum.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

    Join TacomaForum.com Today! JOIN FOR FREE

  3. VBTacoma

    VBTacoma Well-Known Member

    I’m having the same issue in my 2010 but at 40 mph. I’ve had in the dealership twice. Had the transmission flushed along with several other things. They can’t pin point the issue to a specific part, so they told me to keep driving it until it’s more pronounced. Luckily it’s under warranty so they will get it back when it’s worse by me driving it in or it arriving on a flatbed. Is yours lifted? If so, have you tried the center bearing drop kit? I’ve heard of a lot of people solving the problem with that. I tried it and it didn’t help.
     
    Scott Wyman likes this.
  4. OP
    rwa930

    rwa930 Member

    No lift, thanks for the response ! Mine is just at take off and lasts 2 or 3 seconds, if I take off real real slow it doesn’t seem to manifest itself.
     
  5. GregW138

    GregW138 Active Member

    Does it go away if it’s in 4hi ?
     
  6. OP
    rwa930

    rwa930 Member

    I’ll have to check, and if it does?
     
  7. OP
    rwa930

    rwa930 Member

    Didn’t make any difference
     
  8. warakesTaco

    warakesTaco Well-Known Member

    Does the truck have wheel spacers?
     
  9. OP
    rwa930

    rwa930 Member

    No wheel spacers no modification on the truck that I can see
     
  10. warakesTaco

    warakesTaco Well-Known Member

    I had a 2nd gen 2006 Tacoma and had wobble around 50-60 mph. Drove me nuts for a long time and found that the front and back had 1” spacers (non hub centric) because the wheels did not fit the hub. 6 lug wheels but the hub was for a Ford or something lol
     
    OR17TRD likes this.

Share This Page